openmonumentendagarnhem

Witte Watermolen

LET OP: deze dag is er een wielerwedstrijd (Simac Ladies Tour) langs de Zypendaalseweg. De locatie is daarom moeilijk bereikbaar (met de auto). Kom dus met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets en neem de tijd.

De Witte Watermolen ligt aan de rand van het park Sonsbeek aan de St. Jansbeek. Het gebouwencomplex bestaat uit een korenmolen met molenaarswoning en de grote landbouwschuur, nu bezoekerscentrum Molenplaats.
De molen is omstreeks 1480 gebouwd. Het gebouw is in vrij complete staat bewaard gebleven. Het molenrad bevindt zich aan de achterzijde van het hoofdgebouw.

Leven & Doorgeven

De Witte Watermolen is een van de oudste gebouwen van Arnhem en maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is het feitelijk het oudste bedrijf van Arnhem. De molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze, waar lokale bakkers heerlijk Veluws brood van bakken. Een van de enthousiaste molenaars vertelt je graag meer over deze bijzondere molen.

Een bezoek aan de molen is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kom gerust langs tussen 11.00-16.00 uur. In verband met de veiligheid van de bezoekers kunnen er geen grote groepen mensen tegelijkertijd naar binnen. Bij drukte kan het daarom zijn dat de molenaars je vragen om even buiten te wachten. Wij vragen je begrip hiervoor.

Activiteiten bij dit monument

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.