openmonumentendagarnhem

Park Sonsbeek. Wandeling met een gids 11:00

LET OP: deze dag is er een wielerwedstrijd (Simac Ladies Tour) langs de Zypendaalseweg. Onze locatie is daarom moeilijk bereikbaar (met de auto). Kom dus met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets en neem de tijd. Is nog lekker duurzaam ook!

Ga op zondag 10 september om 11:00 uur mee met een van de gidsen van Natuurcentrum Arnhem om Park Sonsbeek te verkennen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en start bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Deze activiteit is gratis.

Het nationale thema van de Open Monumentendag van dit jaar is levend erfgoed. Wat als onze monumenten daadwerkelijk konden praten? Wat zouden ze ons dan vertellen over de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de muren? Welke bijzondere of nu nog steeds bekende personen leefden en werkten er? De gidsen vertellen je er alles over en ontvangen je graag!

Kom vooraf of na afloop gerust genieten van een hapje of drankje in ons bezoekerscentrum.

Rijksmonument Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is in de 19e eeuw aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het hoorde toen bij het grote landgoed Sonsbeek. In 1899 is het park door de gemeente Arnhem aangekocht, waarna het openbaar toegankelijk werd. Het huidige Park Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zijpendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument.

Het park is niet alleen bijzonder door de grootte en ligging, maar ook door de hoogteverschillen. In een van de ijstijden, zo’n 100.000 jaar geleden, hebben gletsjers keien en zand tot ver in Nederland opgestuwd. Zo is het Veluwemassief met al haar heuvels en dalen ontstaan. In het park vind je bijzondere plekken zoals de Grote – en Kleine Waterval, de Belvédèretoren en een IJskelder.

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.