openmonumentendagarnhem

Editie 2023

Leven & Doorgeven

Arnhemse monumenten een weekend lang gratis open op 9 en 10 september.

Op 9 en 10 september 2023 vindt Open Monumentendag Arnhem weer plaats. Zo’n veertig monumenten in Arnhem zijn in dit weekend gratis te bezoeken tijdens de 37e editie van Open Monumentendag.

Open Monumentendag Arnhem: de kans om een monument te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Dit jaar staat het evenement in het teken van het thema “Leven en doorgeven”, waarbij we ons richten op het immaterieel erfgoed dat onze stad rijk is. Immaterieel erfgoed omvat de tradities, rituelen, kennis en vaardigheden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het vormt de levende en ademende ziel van de stad. Tijdens Open Monumentendag Arnhem willen we dit immaterieel erfgoed tot leven brengen.

Bovendien willen we extra aandacht besteden aan erfgoed waarin geleefd wordt, architecten en ambachten. We nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan dit bijzondere culturele evenement en samen de verhalen van Arnhem te ontdekken.

Ontdek de verhalen achter de gevels

Arnhemse monumenten zijn niet alleen prachtige architectonische hoogstandjes, maar ook plekken waarin geleefd wordt. Deze gebouwen zijn getuigen van verhalen, herinneringen en menselijke ervaringen. Dit jaar willen we deze verhalen centraal stellen en jullie de mogelijkheid bieden om het erfgoed van Arnhem op een persoonlijke en levendige manier te ervaren.

Bouwmeesters en ambachten: de makers van erfgoed

Achter elk monument schuilt het vakmanschap van bouwmeesters en ambachtslieden. Zij zijn de sleutelfiguren die ervoor zorgen dat ons erfgoed behouden blijft en in volle glorie kan worden doorgegeven aan toekomstige generaties. Dit jaar willen we hen in het bijzonder eren en de nadruk leggen op hun belangrijke rol bij het creëren en behouden van Arnhems cultureel erfgoed.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.