openmonumentendagarnhem

Natuurcentrum Arnhem. Boordevol activiteiten

LET OP: deze dag is er een wielerwedstrijd (Simac Ladies Tour) langs de Zypendaalseweg. Onze locatie is daarom moeilijk bereikbaar (met de auto). Kom dus met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets en neem de tijd. Is nog lekker duurzaam ook!

Natuurcentrum Arnhem is hét centrum in Arnhem als het gaat om duurzaamheid!
Met monumenten als de Witte Watermolen en Sonsbeekpark als ons decor verbinden wij groen, duurzaamheid, cultureel erfgoed en oude ambachten. Kom kijken en beleven!

Alle activiteiten, openstellingen, wandelingen en rondleidingen in Sonsbeek op een rijtje:

Molenplaats Sonsbeek:

  • Bezoek bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek
  • Gidswandeling ochtend. Aanmelden
  • Gidswandeling middag. Aanmelden
  • Lezing over J.W.C. Tellegen Aanmelden

Witte Watermolen:

  • Bezichtiging Witte Watermolen

Park Sonsbeek:

  • Bezichtiging Belvédèretoren
  • Bezichtiging IJskelder

Natuurcentrum Arnhem
Arnhem is een groene stad. Niet voor niets is Arnhem in 2009 uitgeroepen tot Groenste Stad van Europa. De stad kent een grote afwisseling van de stedelijke allure en open gebieden. Natuur is overal in de stad aanwezig, zoals de vele parken, de beken en de rivier. In de afgelopen jaren is het belang van het groen voor de stad alleen maar toegenomen. Er zijn steeds meer waarden en kwaliteiten toegekend aan het Arnhemse groen, zoals gezondheid, klimaat (hitte en verminderen wateroverlast), stadslandbouw, dierenwelzijn, toerisme en sport en bewegen.

In de Groenvisie van de gemeente heeft Natuurcentrum Arnhem de taak gekregen om het besef te vergroten dat natuur een kernwaarde is in een duurzame samenleving. Dit doet Natuurcentrum door jong en oud te informeren en om basisscholen ondersteuning te bieden bij het geven van natuur- en milieueducatie. En ze zijn sinds 2020 samen met Groen Arnhem ook verantwoordelijk voor de informatievoorziening over al het groen van Arnhem aan haar inwoners en bezoekers.
Natuurcentrum Arnhem werkt vanuit drie locaties verspreid over Arnhem: Stadsboerderij Presikhaaf met de Heemtuin, Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid en vanuit het bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek met de Witte Watermolen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.