openmonumentendagarnhem

! Opening Open Monumentendag

Op vrijdagavond 8 september host CASA opnieuw de aftrap van Arnhems Open Monumentendag! Het thema van dit jaar is Leven en doorgeven.

Willem Schaap
Iedereen kent de Geitenkamp, Mussenbuurt en Van Verschuerwijk, maar de mastermind achter deze karakteristieke en inmiddels monumentale wijken is in de vergetelheid geraakt. Onder het motto ‘leven en doorgeven’ geeft Barbara Peters een lezing over architect-stedenbouwkundige en directeur Gemeentewerken W.F.C Schaap, zijn betekenis voor Arnhem en voor de monumentenzorg. Ze zal daarbij als historicus en bewoner ook ingaan op de woningen van de voormalige Coöperatieve Woningbouwvereniging “De Middenstandswoning” die Schaap heeft ontworpen in Sonsbeekkwartier Noord, het Willem Schaapkwartier. De woningen zijn rijksmonumenten en liggen in een rijksbeschermd stadsgezicht.

Museumwoningen
Jeffrey Koerhuis, werkzaam bij het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem en bovendien bewoner van een van de Arnhemse Museumwoningen deelt met ons zijn ervaringen met ‘levend erfgoed’.
De eerste museumwoning opende in 2013. Inmiddels zijn er verschillende woningen te bezichtigen, die dateren van 1866 tot in 1971.

Opening
Wethouder Bob Roelofs zal tot slot de officiële opening verrichten. Leven in toen was nog nooit zo leuk!

Aanmelden mag via rsvp@casa-arnhem.nl, o.v.v. OMD. dan ben je verzekerd van een plek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.