openmonumentendagarnhem

Abdij Koningsoord

LET OP: Abdij Koningsoord is vanwege de Airborne Freedom Run moeilijker bereikbaar dan normaal! Het parcours loopt aan de noordkant langs de abdij en over de Dreijenseweg naar de Airborne Begraafplaats. Met de fiets is de abdij bereikbaar vanaf Oosterbeek en de Johannahoeveweg. Voor auto's is er speciale parkeergelegenheid op Papendal (meer info elders op deze pagina). Dan is het 700 meter lopen naar de abdij.

Altijd al eens achter de muren van een klooster willen kijken? De zusters van Abdij Koningsoord, de Trappistinnen, verwelkomen u op zondag 10 september! Te bezichtigen zijn de kerk, het kloosterpand, het gastenverblijf en de boekbinderij.

De Abdij Koningsoord is een contemplatief klooster behorend tot de Cisterciënzer Orde, gesticht in 1098 in Cîteaux (Frankrijk). Er leven momenteel 16 zusters volgens de Regel van Sint-Benedictus, patroon van Europa (480-547). Het dagelijks gemeenschapsleven rust op drie pijlers: gebed, geestelijke lezing en arbeid. De zusters zijn in 2009 vanuit Berkel-Enschot (Noord-Brabant) verhuisd naar dit nieuwe klooster, dat gebouwd is op de plek van de voormalige Johannahoeve.

Verdere opmerkingen
De locatie is lopend of met de fiets te bereiken vanaf Oosterbeek door achter station Oosterbeek steeds de bordjes ‘Abdij Koningsoord’ te volgen, voorbij de gebouwen van Mill Hill. Het Abdij-complex ligt aan het eind van de doodlopende weg.

Kom je met de auto? Dan is de abdij alleen via Papendal te bereiken! Je kunt daar parkeren op een parkeerplaats 700 meter van de abdij vandaan. Hoe je op Papendal bij deze parkeerplaats kunt komen zie je op deze link naar de plattegrond. Er staan ook verkeersbegeleiders die je kunnen helpen.

Er wordt echter verzocht zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen.

Meer informatie via website: www.abdijkoningsoord.org

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.