openmonumentendagarnhem

Levensgroot bordspel: Arnhem aan De Beek! Rozet Erfgoedcentrum

De Jansbeek: het levende erfgoed van Arnhem. De beek waaraan de stad ooit is ontstaan. Speel mee met het levensgrote bordspel en leer meer over deze bijzondere beek!

De Jansbeek is de beek waaraan Arnhem ooit ontstond. Vroeger had de beek een economische betekenis: het water werd gebruikt bij de productie van leer, papier en bier. Vandaag de dag is de beek op een heel andere manier van meerwaarde: het is een plek waarlangs mensen recreëren. Een lust voor het oog bovendien. De Jansbeek verbindt oud en nieuw in Arnhem met elkaar!

Levensgroot bordspel
De Beek is een levensgroot bordspel waarbij we kennismaken met de beek rond 900. Aan haar oevers wordt Arneym gebouwd. Er is weinig bekend over deze periode, dus gaan we zelf aan de slag! De spelers maken grote boerenerven, leggen wegen aan en claimen kerken. In elk spel ziet middeleeuws Arneym er anders uit, maar er is altijd aanleiding om over vroeger te praten. We beginnen met een korte inleiding op de geschiedenis van Arnhem rond 900 en de rol van de beek (later de Jansbeek), maar de nadruk ligt op spelen.
Deelnemers kunnen alleen, in duo’s of in trio’s spelen. Eén spelronde duurt ongeveer een uur. Er start een spelronde om 13:15 en om 14:30 uur.
Het spel is leuk voor volwassenen én kinderen vanaf ca. 8 jaar!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.