Kunstwerkplaats Arnhem

Ga naar deze culturele hotspot in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Er vinden tal van activiteiten plaats die bezoekers een beeld geven van hoe deze autonome woon- en werkgemeenschap functioneert. OMD valt bovendien dit jaar samen met de publieke opening van beeldhouwsymposium Sculpta!

De Kunstwerkplaats Arnhem is een plek voor jong en oud. Op deze unieke locatie in Presikhaaf werken en wonen kunstenaars. Hier vind je beeldhouwers, muzikanten, theatermakers, dansers/ performers en vele andere creatieve mensen en bedrijven bij elkaar.

Op het terrein zijn ook het buitenpodium De Blauwe Kikker, het theater De Autark en een beeldentuin met sculpturen gemaakt door de kunstenaars van de KW37 groep. Bezoekers zijn altijd welkom.

Overdag is de beeldentuin geopend en op speciale dagen zijn er evenementen. Op het buitenpodium de Blauwe Kikker staan 's zomers de muzikanten op de planken en over het hele terrein zijn er activiteiten. Ook kun je dan een kijkje komen nemen bij de werkplaatsen van de beeldhouwers.

Tijdens Open Monumentendag stelt de kunstwerkplaats haar deuren weer open voor iedereen.

Op zaterdag kunnen bezoekers rondlopen op het terrein, terwijl de deelnemers van Sculpta Arnhem bezig zijn met het afmaken van kunstwerken, maar op zondag is er een heel bouquet aan activiteiten voor jong en oud:

Workshops, muziek, thee drinken uit de hoogte, culinair ervaren, zwetende beeldhouwers ondervragen of lekker dwalen: het kan allemaal op de Kunstwerkplaats!

Meer over het programma staat online op: facebook.com/kunstwerkplaatsarnhem

Kom langs en geniet van cultuur & natuur!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.