openmonumentendagarnhem

De Hangar. Lezingen en voordrachten

Nieuw!

In de voormalige vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog en op de omliggende akker, beide onderdeel van het Rijksmonument Fliegenhorst Deelen, zijn presentaties te zien over het verleden, heden en toekomst van Landgoed de Hangar, testsite voor kunsten en natuur.

Wat is er zoal te beleven tijdens Open Monumentendag op het Landgoed?

Openstelling op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Het Crop Art-project IMPACT van kunstenaar Frank Bruggeman biedt een observatiepost, ontmoetings- en bezinningsplek op de akker. Van het ontwerp en het maak- en groeiproces van IMPACT is een video en een installatie te bekijken.

Op de akker bezoeken bijen en vlinders de laatste bloeiende phacelia.

In de hangar, op de akker, of bij hetCrop Art-project kan je de podcast DOORAKKEREN van bioloog en filosoof Dirk Hilbers beluisteren. Een gelimiteerde gedrukte publicatie van deze columns zijn tijdens Open Monumentendag te koop.

Zondag 10 september vanaf 14.00 uur voordrachten

  • 14.00u Marco Henssen (directeur stichting De Hangar) laat zien hoe een voormalige vliegtuighangar en aardappelschuur wordt herbestemd tot cultureel podium.
  • 14.30u Ecoloog Jan ten Hopen laat je tijdens een wandeling kennismaken met onverwachte flora en fauna op de akker.
  • 15.00u Kunstenaar Frank Bruggeman laat zien dat een vreedzame bomkrater ook te gebruiken is om aardappelen te telen en om als uitkijkpost te dienen.
  • 15.30u Historicus Peter Zwaal brengt een ode aan de aardappel en zijn geschiedenis, en interviewt Hennie Roelofsen, de voormalige agrariër van de akker en aardappelschuur.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.