De Bakermat

De Bakermat transformeert van een kerk naar een bruisend wijkcentrum. Veel activiteiten van en voor wijkbewoners van het Burgemeesterskwartier, Sterrenberg, Gulden Bodem en de Hoogkamp krijgen er een plaats. Het wijkcentrum wil het thema 'Ook voor jou!' aangrijpen om activiteiten te presenteren: veelkleurig en divers.

Volg een informele rondleiding, geniet van concerten van diverse koren uit de wijk. Kom kijken naar de fototentoonstelling 'Weg naar een nieuwe toekomst' van Bernard de Graaf die het vluchtverhaal van de Syrische Kamiran Rashid fotografisch vastlegde.

Activiteiten

• Informele rondleidingen

• Concerten van On Score, Vocare en Volver (koren uit de wijk en omgeving), van violist Peter Berns, op piano begeleid door Conny Schreuders-Bais en Herman Lamers. De muziek sluit deels aan bij het thema inclusie.

• Een digitale presentatie, Kamiran – weg naar een nieuwe toekomst, een fotoproject van Bernard de Graaf, waarin de fotograaf de eerste stappen van de Syrische vluchteling Kamiran in Nederland in beeld brengt.

• Om 15.00 uur is er in de Rembrandtzaal een dubbelinterview met Bernard en Kamiran over het fotoproject.

Bij binnenkomst is er een coronacheck. Bij grote belangstelling zullen wij bezoekers ‘gedoseerd’ toelaten.

De Bakermat was oorspronkelijk een kerk gebouwd in 1959. De kerk was onderdeel van het voormalige Diaconessenziekenhuis. Het heeft een sobere vormgeving, zowel in het exterieur als in het interieur. In de voormalige kerkzaal staat nog een Van Vulpen-orgel en een kleurrijk ochtendraam aan de oostzijde, een kleurrijk avondraam aan de westzijde. In 2020 is de kerk gesloten en is nu in gebruik als wijkcentrum.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de OMD nieuwsbrief.